Please enable JS
Роксана

Роксана

Роксана е любимка на зрителите и на медиите. Не е възможно да устоиш на искрената и по детски усмивка, на впечатляващия и талант, на нейния респектиращ глас и на огромното и желание да изпее всичко. Тя участва в няколко реалити формата:”Стани попфолк звезда”, “Гласът на България”, “Къртицата “, където е фаворит на зрителите.

Роксана е артистичният псевдоним на Антоанета Линкова, родена на 04.10. в Кнежа. Започва да пее на 12 годишна възраст и от тогава не слиза от сцената. Първoначално е солистка на няколко ромски оркестъра, но след участието си в “Стани попфолк звезда” стартира самостоятелната си кариера. Роксана достига до финала на “Гласът на България”, където неин ментор е Ивана, тогава талантът и е забелязан от продуцентите на “Пайнер” и в края на 2011 г. певицата подписва официално договор с музикалната компания.

Следващите години са изключително успешни за музикалната кариера на певицата, а през 2014 Роксана издава и дебютния си албум “За всеки има ангел”. Певицата не спира да работи и продължава да записва хит след хит. Роксана има огромен репертоар, изпълнява песни от всички стилове, но естествено предпочита балканските ритми и по-темпераментните мелодии.

Награди

2010 - Открити на десетилетието - В НДК по случай Световния ден на ромите

2011 - Годишни награди на сп. “Нов фолк” - Специална награда “Любимка на народа”
2012 - Грамота на Министерството на културата - За принос в популяризирането на ромската култура
2013 - Годишни награди на ТВ “Планета” - Най проспериращ изпълнител

Хитове

“Давай”/с Годжи/, “Мъж за милиони”, “Чисто нова”, “Ще ти видя сметката”, “Да ти помогна”, “За всеки има ангел”, “Само тази нощ”, “Честност и доброта”/с Теди Александрова/, “Няма слабо”, “До последен дъх”, “С “О” започваш”, “A така, така”, “Страхливец”, “Kукла Style”, “Селфи”, “От гордост да боли”/с Тони Стораро/

Дискография

Албуми

ЗА ВСЕКИ ИМА АНГЕЛ2014

Сингли

ЕДИН ЖИВОТ - дует със Софи Маринова2020

СПОМЕНИ2019

ЕДНА ЛЮБОВ feat. Фики2019

ЯПМА БАНА - дует със Силвър2019